Bercuti ke Bangkok 2016-Part 1

Di plan masa bulan June hari tu beli tiket ke Bangkok naik AirAsia (dlm rm380 utk 2 orang sekali luggage 20kg dgn nasi lemak pak nasser 2 pack).Berlepas dari KLIA2 dan tiba di Don Muang Airport.
Balik dari Bangkok pula naik Malindo Air (tiket dlm rm450 utk 2 org sekali luggage seorang 30kg dan dlm flight di hidang roti dgn air).Berlepas dari Don Muang dan tiba di KLIA.

Lepas berbulan-bulan planning akhirnya hari di nanti kan pun tiba. Trip 4 hari 3 malam (17 july-20july 2016) kami bermula.

Sampai je kat airport lepas dah ambik luggage trus beli sim card thai (dtac THB299) untuk 7 hari.Banyak pakai data sebab jalan sendiri kan.Memang keje kiteorang laki bini asyik menggoogle je.

Tunggu bus untuk ke BTS terdekat iaitu Mochit station.Naik teksi pun boleh tpi mahal kot.Naik bus baru THB30 sorang.

Naik bus baru bayar kat makcik ni.Stylo uniform dia.

Sampai mochit beli tiket.Sini pakai duit syiling.Boleh tukar kat kaunter.

Tiket single journey BTS

Kami turun di station ini.Hotel kami di area pratunam (Citin Pratunam).Sebab malas dan letih kami buat keputusan utk naik tuk-tuk.Kalau selalu kiteorg rajin je jalan-jalan cari hotel tu.Tapi hari tu malas gila.

Naik tuk-tuk ni rasa macam kene tipu.Sebelum naik janji bayar THB120 sebab dia bukak harga THB150.Nego punya nego last THB120.Alasan jauh dan jem.Tapi tak la jauh dan tak la jem sgt.Bila sampai hubby cakap dia mintak THB170.Hubby jenis baik.Bayar je.Berhati-hati la ye dengan tuk-tuk lidah bercabang cam ni.

Sampai gak hotel kat Citin Pratunam.Pratunam ni area dia cam kat petaling street tu.Ramai orang meriah.Lorong kecik dan sempit.

Next post saya story lagi Bangkok part 2.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: