Ciri-ciri Photog yang tak boleh Pakai :)

Salam,

If you all penah tengok entry i pasal sape photog i mase hari bersejarah i good,sebab hati sangat sakit nak type nama dia. Kenapa kah hati i sangat sakit. Meh i list down.

1. bayaran mahal (tpi lantak dia la nak charge berapa kan).sebab mahal ingat bagus la mesti servis yang terbaik utk customer kan.tpi salah sama skali. tipah tertipu.

2. masa hari event dia tuntut full pymt. sebab ingat dia professional sgt tanpa bnyk bunyi bayar la full pymt dgn janji dri mulut dia 1 bulan album akan siap dan deliver.

3. ambik gambar ikut mood dia. masa hari nikah takde pic i bergambar dgn family belah suami.sedih gila. ingat dia ada ambik.

4.setelah sebulan,dia ckap sebab raya cina so kilang printing tutup so delay pas raya cina dpt.masih boleh bersabar lagi.

5.lepas raya cina,cover utk album hardcover dah abes kene tggu stock sampai.delay lagi sebulan.

6.bila di tanya lagi perkembangan album kilang tak boleh nak print cepat sebab album in que bnyk sgt. so bukan salah dia, dia ckap la.dia kene pindah kan pegi kilang lain.

7. yeay dah hantar kilang lain insyaallah dia ckap lagi 2 mggu siap,masa tu dah bulan 4 dah.

8.album masih in que hingga ke bulan 5.bila di tanya insyallah next week siap.bila sampai next week dia akan jwb insyaallah next week siap hingga la dah nak sampai ujung bulan 5 dah.

9.antar amaran keras kat dia i nak album by end of may dia ckap ok. pastu dia janji awal bulan dpt album.dia akan make sure.

10.hari di janji dah nak tiba (08 june 2012)setelah 2 hari antar sms pasal album dia tak balas baru jap ni balas.album tak siap lagi.masih in que.sebab bnyk que printing .bnyk album nak print.

 

Hello…………………… dah bulan berapa ni.orang lain kawin bulan 3,4,5 pun dah dpt album.ape i patut buat dengan org mcam ni. pegi tribunal hak pengguna tu boleh ke. hati dah sakit sgt nie. di sini i kongsikan hasil kerja dia yg dia antar by soft copy bulan 4 dulu. Pesanan i pada bakal pengantin kalau boleh tok sah la pilih org macam ni, kita kuar duit bnyk tpi ape kite dpt tak setimpal dah la tak setimpal dgn duit yg di labur sampai setengah tahun dah album pun tak dak.asyik in que je.time nak duit je bunyi cam professional. time lain huh…. Jangan bayar full selagi album tak ada depan mata. ingat tu ye bakal pengantin atau bakal bertunang tu.. dan jgn terpedaya dgn janji manis nye juge.silap hari bulan album u all jadi mcm album i,asyik in que.

sekian..

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: