How to Save $1 Every Day (It’s Not Hard!)

Originally posted on Daily Savings From All You Magazine:

It’s true: the little things add up. As anyone who ever had a piggy bank knows, small, everyday actions can help you save big. Hoping to create a financial cushion for yourself this season? Follow these 18 easy tricks to save at least a dollar a day.

1. Hold the milk. In your coffee, that is. If you regularly stop at the coffee shop on your way to work, order it black to avoid any extra costs.

2. Go generic. At the grocery store, pick the generic variety of different foods to save big on pantry staples.

3. Keep the change. Sure, sometimes it’s annoying to have change littering your purse or jangling in your pocket, but you’d be surprised by how quickly those nickels add up.

4. Swap soda for water. If you can’t give it up altogether, vow to sip water instead of soda…

View original 484 more words

HELLO 2015 BYE~BYE 2014

Omg…dah 1 year and plus++ tak update blog. My new year resolution nak update this cute blog of mine always. As u all know i’m married alhamdulillah dah masuk tahun ke 3 tapi sadly still tak ade baby. Bukan tak nak tpi tak ade rezeki lagi rasanya. Harap-harap ada lah peluang pada tahun ni untuk menimang si kecil,insyaallah.

Kepada sesiapa yang pernah contact saya utnuk sewa menyewa saya mintak maaf sangat-sangat sebab saya memang dah lama tak check blog dan notification pun dah ke laut.maafkan saya ye.

saya doakan kamu semua yg membaca blog ni semoga di limpah kan rezeki dan di berikan kesihatan yang baik.

semoga 2015 menjadi tahun yang terindah untuk semua.

CYMERA_20141121_085255

happy new year 2015!!😊😍😘😚

Morning Ritual

Salam & hye to all reader,

Lama gila tak update blog. kerajinan plak malam ni. Jadik ayuh kita mula kan.

So, semua orang mesti ada benda nak buat di pagi hari sebelum pergi kerja,sekolah,uni etc… (bangun pagi gosok gigi,mandi,sarapan,gosok baju,tudung semua)..

selain dari tu masa korang bersiap mesti ade la krim,toner,bb cream,bb cushion(laniege) semua korang nak tepek kat muka kan. so meh sini i share i punye morning ritual (on work days jer).

Image

1. Mireica

Supplement utk kulit.tak tepek kat muka tapi minum.dulu minum sebab nak kawin,dah lama tak minum pastu start minum balik. nanti i will write my new review pasal mireica sbb tgh gigih minum tanpa skip nie.

Image

2.Loreal paris white perfect laser day cream

Sebab terpegun baca yang dia mampu melaser parut degil so beli. skrg tgh rajin pakai mende ni jugak.

IMG_20130611_223518

3. Primer Loreal

Suka pakai ni,buat makeup nampak cantik.tak kesah la bedak atau liquid foundation.

 

20130611_224445_LLS

4. Revlon Photoready Liquid Foundation

pas pakai ni parut semua tak nampak dah. bleh tahan sampai lunch.agak hebat.

Harga semua affordable,mampu milik dan senang di dapati.

REVIEW- WAN THAI,LANGKAWI

Restaurant ni betul2 sebelah hotel bahagia. Sebelum berangkat ke Langkawi, ada kakak kat office suruh makan dekat wan thai ni,dia cakap sedap gila.so kiteorg pun terjah la pas check in,lapar gila time tu…

Image

nasi.di letakkan atas piring kecik yang comel

Image

ayam pandan. rasa ok la.

Image

udang goreng tepung-crispy and sedap

Image

kailan ikan masin-sedap juga.

Image

tomyam tebaik dari ladang

kiteorg order telur dadar juga.tiada gambar.rasa dia best.minum ais kosong.

total bill dlm rm 88.

makanan dia sedap,puas hati makan kat sini.sebab tu la kiteorg dtg makan jer 3 kali sepanjang kiteorg di sana.mmg best.

REVIEW-HOTEL BAHAGIA LANGKAWI

yeahhh… last week saya dan family telah berholiday di langkawi.

Sepanjang kami di sana, we all stay kat hotel bahagia. Since, my dad yang bayar semua, saya telah di pertanggungjawabkan untuk mencari tempat penginapan.

Dah la cari last minute,cam gila google hotel ,baca review kat agoda semua,last2 call hotel bahagia and book. tapi yang tak best nyer,pas dah confirmed booking,jumpa plak review yang tak bagus pasal hotel ni, berbakul2 plak tu review yg tak sedap di baca.

Moh le kite tengok rupe hotel nyer bersama ye…

Image

reception area/hotel lobby- customer service kureng.cam tak happy jer staff dia nampak customer masuk.

Image

tingkat 1.bilik kami di situ.dengar cerita bilik kami di new wing,kami ler orang pertama rasmi kan bilik2 ini :)

Image

bilik kami bilik superior.Rm140 semalam.so ada la pantry comel ni,di tepi pintu bilik.

Image

bilik kecik dan comel. ni pemandangan dari pintu bilik.takde almari. pintu kaca tu ialah pintu bilik air.

dinding kaca itu ialah dinding bilik air yer…

Image

Katil. selesa.lena tdo malam kami.

Image

tv LCD,cermin besar dgn hair dryer..

Image

dalam bilik mandi.bilik mandi dia besar,pintu bilik mandi ni pintu kaca,dinding dia pun sama.bila suami mandi dlm bilik air nampak seksi,sebab nampak semua nya dlm keadaan samar2..huhuhu~~~

Overall, hotel ni ok.bersih,selesa. Cuma customer service je kureng tapi dieorg tak kurang ajar la.tak mesra je.

JJCM-AROMA IKAN BAKAR,JERAM

Minggu ni kami balik Kuala Selangor (belah suami) melawat mak n ayah. SO, cam biasa pagi subuh hari sabtu gerak balik sana, ahad petang balik umah Damansara balik.

Hari ni ,sebab nak sesangat makan butter prawn saya n suami pi la Aroma ikan bakar kat jeram,tak jauh sangat dari umah mak mertua saya masa on the way balik Damansara.

Image20130303_154430

Image

apple juice dia best.. 5/5

Image

suami order watermelon juice..ok la so,so je rase die.. 1.5/5 for me..

Image

suami asyik tengok pondok ni.tak pe next time kite dtg kite dok makan situ ok bang. tapi ade charge rm10 satu pondok :)

Image

makanan dah sampai…..

20130303_161210

siakap 3 rasa 3.5/5..suami suka sangat,sedap kata nyer

20130303_161155

butter prawn..2/5..rasa tak berapa fresh, butter nyer tak terasa sgt dan sgt oily.agak kecewa di situ :(

20130303_161202

sotong goreng tepung.. 3/5. sotong dia besar sgt,ambik sekor je. maybe sebab sotong tu besar,bila kunyah cam rasa liat sikit. tpi still ok la rasa dia banding kan dgn butter prawn tu..

Di sebab kan panas dan sangat haus kiteorg order segelas lagi apple juice.

Total bil RM88.00

Overall makanan ok jer, kami mungkin datang lagi try menu lain plak.

p/s:Rasa nyer makan kat tepian tebrau kat johor tu lagi best,sampai sekarang teringat2.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 73 other followers