Hello…hello

Lama dah tak update blog ni.Bersawang dah.Kepada sesiapa yg ade email saya atau post-post komen saya minta maaf banyak-banyak sebab saya terlepas pandang semua.Maaf ye.

So ni entry pertama saya lepas sekian lama.Saya nak story pasal trip saya ke Bangkok baru-baru ini.

Nanti saya story kat post baru ye.

Tunggu….

Bercuti ke Bangkok 2016-Part 1

Di plan masa bulan June hari tu beli tiket ke Bangkok naik AirAsia (dlm rm380 utk 2 orang sekali luggage 20kg dgn nasi lemak pak nasser 2 pack).Berlepas dari KLIA2 dan tiba di Don Muang Airport.
Balik dari Bangkok pula naik Malindo Air (tiket dlm rm450 utk 2 org sekali luggage seorang 30kg dan dlm flight di hidang roti dgn air).Berlepas dari Don Muang dan tiba di KLIA.

Lepas berbulan-bulan planning akhirnya hari di nanti kan pun tiba. Trip 4 hari 3 malam (17 july-20july 2016) kami bermula.

Sampai je kat airport lepas dah ambik luggage trus beli sim card thai (dtac THB299) untuk 7 hari.Banyak pakai data sebab jalan sendiri kan.Memang keje kiteorang laki bini asyik menggoogle je.

Tunggu bus untuk ke BTS terdekat iaitu Mochit station.Naik teksi pun boleh tpi mahal kot.Naik bus baru THB30 sorang.

Naik bus baru bayar kat makcik ni.Stylo uniform dia.

Sampai mochit beli tiket.Sini pakai duit syiling.Boleh tukar kat kaunter.

Tiket single journey BTS

Kami turun di station ini.Hotel kami di area pratunam (Citin Pratunam).Sebab malas dan letih kami buat keputusan utk naik tuk-tuk.Kalau selalu kiteorg rajin je jalan-jalan cari hotel tu.Tapi hari tu malas gila.

Naik tuk-tuk ni rasa macam kene tipu.Sebelum naik janji bayar THB120 sebab dia bukak harga THB150.Nego punya nego last THB120.Alasan jauh dan jem.Tapi tak la jauh dan tak la jem sgt.Bila sampai hubby cakap dia mintak THB170.Hubby jenis baik.Bayar je.Berhati-hati la ye dengan tuk-tuk lidah bercabang cam ni.

Sampai gak hotel kat Citin Pratunam.Pratunam ni area dia cam kat petaling street tu.Ramai orang meriah.Lorong kecik dan sempit.

Next post saya story lagi Bangkok part 2.

 

HELLO 2015 BYE~BYE 2014

Omg…dah 1 year and plus++ tak update blog. My new year resolution nak update this cute blog of mine always. As u all know i’m married alhamdulillah dah masuk tahun ke 3 tapi sadly still tak ade baby. Bukan tak nak tpi tak ade rezeki lagi rasanya. Harap-harap ada lah peluang pada tahun ni untuk menimang si kecil,insyaallah.

Kepada sesiapa yang pernah contact saya utnuk sewa menyewa saya mintak maaf sangat-sangat sebab saya memang dah lama tak check blog dan notification pun dah ke laut.maafkan saya ye.

saya doakan kamu semua yg membaca blog ni semoga di limpah kan rezeki dan di berikan kesihatan yang baik.

semoga 2015 menjadi tahun yang terindah untuk semua.

CYMERA_20141121_085255

happy new year 2015!!😊😍😘😚

Morning Ritual

Salam & hye to all reader,

Lama gila tak update blog. kerajinan plak malam ni. Jadik ayuh kita mula kan.

So, semua orang mesti ada benda nak buat di pagi hari sebelum pergi kerja,sekolah,uni etc… (bangun pagi gosok gigi,mandi,sarapan,gosok baju,tudung semua)..

selain dari tu masa korang bersiap mesti ade la krim,toner,bb cream,bb cushion(laniege) semua korang nak tepek kat muka kan. so meh sini i share i punye morning ritual (on work days jer).

Image

1. Mireica

Supplement utk kulit.tak tepek kat muka tapi minum.dulu minum sebab nak kawin,dah lama tak minum pastu start minum balik. nanti i will write my new review pasal mireica sbb tgh gigih minum tanpa skip nie.

Image

2.Loreal paris white perfect laser day cream

Sebab terpegun baca yang dia mampu melaser parut degil so beli. skrg tgh rajin pakai mende ni jugak.

IMG_20130611_223518

3. Primer Loreal

Suka pakai ni,buat makeup nampak cantik.tak kesah la bedak atau liquid foundation.

 

20130611_224445_LLS

4. Revlon Photoready Liquid Foundation

pas pakai ni parut semua tak nampak dah. bleh tahan sampai lunch.agak hebat.

Harga semua affordable,mampu milik dan senang di dapati.

REVIEW- WAN THAI,LANGKAWI

Restaurant ni betul2 sebelah hotel bahagia. Sebelum berangkat ke Langkawi, ada kakak kat office suruh makan dekat wan thai ni,dia cakap sedap gila.so kiteorg pun terjah la pas check in,lapar gila time tu…

Image

nasi.di letakkan atas piring kecik yang comel

Image

ayam pandan. rasa ok la.

Image

udang goreng tepung-crispy and sedap

Image

kailan ikan masin-sedap juga.

Image

tomyam tebaik dari ladang

kiteorg order telur dadar juga.tiada gambar.rasa dia best.minum ais kosong.

total bill dlm rm 88.

makanan dia sedap,puas hati makan kat sini.sebab tu la kiteorg dtg makan jer 3 kali sepanjang kiteorg di sana.mmg best.

REVIEW-HOTEL BAHAGIA LANGKAWI

yeahhh… last week saya dan family telah berholiday di langkawi.

Sepanjang kami di sana, we all stay kat hotel bahagia. Since, my dad yang bayar semua, saya telah di pertanggungjawabkan untuk mencari tempat penginapan.

Dah la cari last minute,cam gila google hotel ,baca review kat agoda semua,last2 call hotel bahagia and book. tapi yang tak best nyer,pas dah confirmed booking,jumpa plak review yang tak bagus pasal hotel ni, berbakul2 plak tu review yg tak sedap di baca.

Moh le kite tengok rupe hotel nyer bersama ye…

Image

reception area/hotel lobby- customer service kureng.cam tak happy jer staff dia nampak customer masuk.

Image

tingkat 1.bilik kami di situ.dengar cerita bilik kami di new wing,kami ler orang pertama rasmi kan bilik2 iniπŸ™‚

Image

bilik kami bilik superior.Rm140 semalam.so ada la pantry comel ni,di tepi pintu bilik.

Image

bilik kecik dan comel. ni pemandangan dari pintu bilik.takde almari. pintu kaca tu ialah pintu bilik air.

dinding kaca itu ialah dinding bilik air yer…

Image

Katil. selesa.lena tdo malam kami.

Image

tv LCD,cermin besar dgn hair dryer..

Image

dalam bilik mandi.bilik mandi dia besar,pintu bilik mandi ni pintu kaca,dinding dia pun sama.bila suami mandi dlm bilik air nampak seksi,sebab nampak semua nya dlm keadaan samar2..huhuhu~~~

Overall, hotel ni ok.bersih,selesa. Cuma customer service je kureng tapi dieorg tak kurang ajar la.tak mesra je.